A párizsi luxus ingatlanok piaca a külföldi vevőknek köszönhetően továbbra is stabil

Tavaly egy katari befektető vásárolt egy XIX. századi luxusvillát a Champs-Élysées közelében több mint 44 millió euróért – az ilyen befektetés nem ritka, hiszen a legfrissebb hírekből kiderül, hogy párizsi luxus ingatlanok piaca ismét emelkedőben van.

Az elmúlt években az egy millió euró feletti luxus ingatlanok piaca inkább stagnált. A növekvő adók és az egyre újabb illetékek bevezetése visszavetette az érdeklődést az ilyen ingatlanok iránt és az árak csökkenése elérte a 10 %-ot is. De éppen az árak csökkenése váltotta ki, hogy a párizsi ingatlanok ismét vonzzák a külföldi befektetőket – annál is inkább, mert kiderült, hogy az illetékek és adók lényeges része a külföldi illetőségű személyekre nem vonatkozik.

Párizs népszerűségének oka a viszonylag alacsony ingatlanárak más világvárosokhoz viszonyítva – amíg a londoni Knightsbridge és South Kensington negyedekben az árak a négyzetméterenkénti 20 000 euró körül mozognak és New York-i Upper East Side negyedben 15 000 euró/négyzetméter körül, hasonló ingatlanokat a 16. párizsi kerületben 10 000 euróért kínálnak.

Azonban nem minden vásárló keres kedvező befektetést – sok vásárló, főleg Közel-Keletről, olyan helyet keres, ahová elköltözhetnének származásuk térségének gyakori zavargásai miatt.

Luxus ingatlanba való befektetést fontolgat? Töltse ki befektetési adatlapunkat. Mi pedig elküldünk Önnek egy kötelezettség nélküli, testre szabott ajánlatot.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: