A Perzsa-öböl országaiban az ingatlanpiac újra éledezik

A Nemzetközi Pénzügyi Intézet (IIF) szerint a Perzsa-öböl országaiban fekvő ingatlanpiacok az árcsökkenés és a csökkenő kereslet után az éledezés jeleit mutatják. A kormányok célzott reformokat vezetnek be, amelyek célja az ingatlanpiac javítása.

Az elmúlt években a túlkínálatot többek között az alacsony olajárak és a fogyasztók korlátozott vásárlóereje okozta ezekben az olaj-exportáló országokban. A piac lassulásához a növekvő kamatlábak, a kedvezőtlen árfolyamok és a regionális feszültségek is hozzájárultak. Az ingatlanárak 2014 óta csökkentek.

Szaúd-Arábia hatóságai több programot vezettek be az ún. „elérhető lakhatás” támogatására. Emellett a gazdasági diverzifikáció tervében a „Vízió 2030” új építésű, nagyszabású projektek jönnek létre. Az IIF szerint mindez támogatja majd az ingatlan iránti keresletet.

Az Egyesült Arab Emírségekben, tervben van a különböző ingatlanvásárlással kapcsolatos díjak csökkentése is, illetve a külföldi vásárlókra vonatkozó szabályok enyhítése. Abu Dhabiban áprilisban úgy módosították a törvényeket, hogy az egyes zónákban a külföldi ingatlan befektetők által megvásárolt ingatlan a befektető abszolút tulajdonában legyen. Az ingatlanszektor számára kétségtelenül előnyös lesz a gazdasági növekedés támogatására szánt több milliárd euró is. Az Egyesült Arab Emírségek akár 10 éves hosszú távú vízumot vezettek be, amely online is kérelmezhető. Az országban hosszútávon tartózkodó személyek számának növekedése szintén hozzájárulhat az ingatlanok iránti kereslet növekedéséhez.

Az Egyesült Arab Emírségekben az elmúlt évek helyzete ellenére még mindig folynak az építkezések. 2019-ben nőtt a befejezett lakóépületek száma, illetve számos nagy kereskedelmi projekt is befejeződött.

Dubaiban szeretne ingatlant vásárolni? Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: