A spanyol el nem adott ingatlanok száma jelentősen csökkent

A gazdasági válság a spanyol ingatlanpiacot sújtotta leginkább, így 2009 –től az országot elárasztották az el nem adott ingatlanok. A 2014 –es év viszont pozitív változásokat hozott, és a spanyol el nem adott ingatlanok száma 40% -kal csökkent.

Várható, hogy a helyzett tovább javul, és jövőre a piacon körülbelül 563 000 ingatlan találhat gazdára, ami az elmúlt hét évben a legkevesebb. Várható, hogy az új projektek gyors építési ütemének köszönhetően az ingatlan többlet 2017 –ig tart.

A növekedést elsősorban a külföldi kereslet hajtja

Ez a változás a külföldi befektetők érdeklődésének köszönhető. Ők a 2014 –es év során nemcsak az idegenforgalmi célpontokra, hanem a nagyobb városok belvárosaira öszpontosítottak, és az év folyamán több mint 31% -kal növelték az eladások számát.

Míg a külföldi befektetők az egész spanyol ingatlanpiac 30% -át képezik, az attraktív helyeken ez a szám gyorsan növekszik, például Costa del Sol üdülőhelyén a külföldi befektetők száma körülbelül 90%. Így nyilvánvaló, hogy a helyzet minden településen más. Pontosan Costa del Sol üdülőhelyén az „arany háromszögben”, amelyet Marbella, Benahavis és Estepona képez, legnagyobb a külföldi befektetők érdeklődése. A becslések szerint az értekesített ingatlanok háromnegyedét külföldi befektetők vásárolták meg.

A külföldiek „készpénzben” vásárolnak, és főleg az új projektek iránt érdeklődnek

A szituáció és az árak fokozatos stabilizációja felkeltette a nemzetközi intézmények és a befektetők érdeklődését, akik olyan településeken öszpontosíthatják az új projektjeik kivitelezését, ahol nagy az új építésű ingatlanok iránti kereslet. A külföldi befektetők belépését a spanyol piacra szintén nagymértékben megkönnyítette az elégtelen támogatás spanyol bankok részéről és az ügyletek majd 70%-a teljes mértékben jelzálog nélkül folytak le.

Ami pedig a hazai ügyfeleket illeti, ők főleg a nagyob városokban vásárolnak ingatlanokat, így Madrid városában a kereslet lassan a normális szintre jut, és csökken az eladatlan ingatlanok száma. A szakértők becslése szerint, 2015 –re mindössze 12 000 eladatlan ingatlan ingatlan lesz, ami 2009 óta a legnagyobb csökkenés (80%).

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: