A spanyol ingatlanpiac lassan lábadozni kezd

Spanyolország a külföldön üdülőingatlant keresők között nagyon népszerű. A legkeresettebb helyek a hagyományos üdülőövezetek, Costa del Sol vagy Costa Blanca, és az előrejelzések szerint ez továbbra is így lesz.

Az utóbbi időben nagy az érdeklődés a franciák részéről, de más európai nemzetek mellett ez elmondható az oroszokról, valamint néhány Európán kívüli érdeklődőkről is.

Ennek oka főleg a mai stabil árakban kereshető, a kínálat ma sokkal ésszerűbb. Amíg az előző hónapokban az ingatlanokat jelentősen áron alul értékesítették, ma ez már nem érvényes. Példaként említhető egy 200 ezer euró körüli értékű ház vételára. Amíg a válság alatt ezt a házat 150 ezerért is meg lehetett venni, ma az ára kb. 190 ezer euró.

A Spanyolországban befektető külföldiek ezt pozitívan értékelik. A szakértők azonban óvnak attól, hogy ezeket a feltételeket a vevők túlbecsüljék. Spanyolország a piacon kialakult buborék lelohadása után még teljesen nem tért vissza a normális kerékvágásba.

Növekedett az országba látogató turisták száma is, a tavalyi évhez képest mintegy egy millióval. A szakértők bíznak abban, hogy a turisták számának növekedése a külföldi befektetőket is érdekelni fogja. Mindkét csoport számára vonzóak a helyi infrastruktúra, a kellemes éghajlat és a csodálatos homokos strandok.

Érdekes, hogy bár az ingatlanok árai az egész országban csökkennek, a külföldiek kereslete továbbra is stabil. Azok, akik üdülési helyszíneket keresnek, gyakran az árakat is figyelembe veszik. Az a tény, hogy Spanyolország ma jó minőségű ingatlanokat kínál elfogadható árakon, egyes érdeklődő számára döntő lehet.

A kereslet valószínűleg az idén is növekedni fog, ami Spanyolországban elősegíthetné a legnagyobb válság leküzdését.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: