Ausztria: Ingatlan befektetők paradicsoma

Ausztria az elmúlt években egyre több érdeklődőt vonz, akik ingatlant szeretnének vásárolni.

Ezt a kiváló elhelyezkedésének, gyönyörű természetének, téli és nyári gazdag sportolási lehetőségeinek és nem utolsó sorban az ingatlanbefektetések gyors felértékelődésének köszönheti.

A befektetések nagy része a szomszédos országokból érkezik. Németország, Csehország, Magyarország, de példaként szolgálhat Olaszország is. Itt a befektetők különösen a határ menti területeken a legaktívabbak, pl. Alto Adige. Tekintettel a hazai piacra, az olasz befektetők vonzóbb és ígéretesebb befektetéseket keresnek.

Ausztria attraktivitását növeli az ingatlan árak összehasonlítása a Franciaországi alpesi régiókéval is, valamint a már említett Olaszországgal. Például, az olasz Val Badiában, az egyik legnépszerűbb üdülőhelyen az apartmanok ára kb. 12 000 euró négyzetméterenként. Egy ugyanilyen attraktív helyen ausztriában, csak néhány tíz kilométerre olaszországtól az ingatlan ára akár az egyharmada is lehet.

Ami a konkrét ausztriai területeket illeti, a befektetők érdeklődése elsősorban Tirolra, ausztria nyugati részére és a nagy városokra, mint pl. Bécs, Salzburg stb. összpontosít.

Hannes Gschwentner, tirol alelnöke megemlítette, hogy az elmúlt hónapokban az ingatlan árak növekedése hihetetlen 30% -kal nőtt. Az átlagár növekedése nyilvánvalóan kisebb, de ez nagyon pozitív jelenségnek minősül, mivel a befektetők a gazdaságba viszonylag nagy mennyiségű pénzügyi forrásokat hoznak. Az ausztriai ingatlanárak tématikáját egy külön cikkben tanulmányoztuk.

» Ausztriai ingatlanok válaszéka

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: