Franciaországi nyarakók érdeklődői valószínűleg többet fognak fizetni

Meglehet, hogy franciaországi nyaralók külföldi tulajdonosai többet fognak fizetni. Tervezik ugyanis, hogy speciális ingatlanadót vezetnek be. Az új ingatlanadót a francia elnök Francois Hollande mutatta be.

A Brit kormány készenáll a javaslat legális voltának vizsgálatra. Egyes vélemények szerint ugyanis a javaslat megszegné az európai törvényt az egységes piacról és a diszkrimináció elleni törvényeket. A Brit kormány érdeklődése érthető, mivel ez az intézkedés érintene többek között negyed millió britet is, akik ingatlant birtokolnak, különosen a kedvelt Normandie és Dordogne régiókban.

Hollande a bérletből származó jövedelemadó 20-ról 35%-ra, valamint az ingatlaneladásból származó tőkenyereség-adó 19-ről 34,5%-ra való növelését tervezi. A becslések szerint ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően a francia kormány idén 50 millió euróhoz, a következő években pedig 250 millió euróhoz juthatna.

Az adószakértők szerint azonban ezek a törvények nem érintenének mindenkit. Eleinte például nem érintenék azokat az ingatlantulajdonosokat, akik nem adják bérbe ingatlanjaikat kereskedelmi célokra. A szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy a változások elvileg nem érintenék azokat a tulajdonosokat, akik csak a családon és a baráti körön belül adják bérbe franciaországi nyaralójukat.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: