Mallorca, Kanári-szigetek és Costa del Sol is az ingatlanok árainak emelkedését jelzik

Bár Spanyolország az ingatlanválság után még mindig nem állt teljesen talpra, egyes spanyol régiók soha nem látott fellendülést élnek át. Ennek példái a Costa del Sol régió, a Baleár- és Kanári-szigetek.

A Baleár-szigeteken (Mallorca, Menorca, ...) és a Kanári-szigeteken a tavalyi évben az ingatlanok árai átlagosan 3,3 %-al emelkedtek, ami elüt a más spanyol régiók helyzetétől. A statisztikákból kiderül, hogy az ingatlanok ára a kevésbé attraktív régiókban csökken, 2012-ben a csökkenés átlagos mértéke 10,5 % volt.

Az nyilvánvaló, hogy az olyan régiókban, mint a Baleár-szigetek, a növekvő aktivitásnak alapja az ingatlanvásárlás iránt érdeklődők jellege. A vevők túlnyomó része (közel 80 %) külföldi illetőségű személy, akik érthetően a legjobb és legszebb helyeket választják.

Az ingatlanszakértők egyetértenek abban, hogy az ingatlanpiacot nem lehet egészében szemlélni. Mivel Spanyolország nagy területű ország, az egyes régiók földrajzi változatosságát és sajátosságait figyelembe véve az elemzéseknél inkább az egyes régiókban mutatkozó irányzatokat kell követni. Ennek példája lehet a gazdasági válság hatása - amíg a Földközi tengerpart-menti régiókban az árak zuhanása a 45 %-ot is elérte, a Baleár- és Kanári-szigeteken az esés csupán 24 % volt és nagyon gyors a felépülésük.

Arra lehet számítani, hogy a helyzet az elkövetkező években is javulni fog. Ezt elősegítheti az új törvényjavaslat, mely lehetővé tenné az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező jogállás biztosítását mindenkinek, aki egy bizonyos értékű ingatlant vásárol. De e törvény nélkül is növekszik az érdeklődés az exkluzív ingatlanok iránt.

Az olcsóbb ingatlanok iránt az érdeklődés hagyományosan a nagy-britanniai, a skandináv és más, elsősorban európai országokból mutatkozik. Ezek az érdeklődők általában a Costa del Sol régióban keresnek ingatlant, ami elősegíti a régió gyors felépülését. Az élénküléshez hozzájárul az is, hogy növekedett a malagai repülőtér forgalma - az utazás így olcsóbb és a régió könnyebben elérhetővé válik.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: