Nem érdemes késleltetni az alpesi ingatlan vásárlást

A tél eljövetelével az ügyfelek érdeklődése általában a hegyvidéki területeken fekvő ingatlanok iránt növekszik. Most van itt az idő egy ingatlan megvásárlására, és mely települések a legalkalmasabbak?

Az európai Alpokban található ingatlanok keresletéhez hasonlóan, az Amerikai Egyesült Államokbeli Sziklás-hegység területei szintén a legkeresettebbek közé tartoznak. Ezek az üdülőhelyek kiváló síelési körülményeket és kiváló minőségű szolgáltatásokat biztosítanak. Például Aspenban (Colorado) találhatók az Egyesült Államok legdrágább ingatlanjai.

Az alpesi ingaltanok esetében a folyamatos fejlődés és a hosszú távú stabilitás feltételezhető. Az alpesi ingatlanok tartós népszerűségének és a világgazdasági folyamatok megnyugvásának köszönhetően, a szakértők fokozatos áremelkedést jósolnak. Ezt támogatja az új alpesi üdülőhelyek korlátozása is.

Így a belföldi pénznem árfolyamának alakulására való tekintettel, kimondottan előnyös az Alpokban található ingatlanok megvásárlásából nem kimaradni. Erről már olvashattak a Védjék meg a pénzüket a forint gyengülésétől! című cikkünkben, ezt követően pedig 5 jó ok az EUR pénznemben való befektetésre című cikkünkben.

Vessünk közelebbi pillantást az egyes országok helyzetére.

Ausztria

A legjobbnak minősített síelő helyeket kiértékelő listák némelyikéből az osztrák területek bizonyos mértékben alaptalanul mellőzve vannak. Miközben ausztria a kiváló hóviszonyok (téli hónapok), a gyönyörű és kellemes nyári hőmérséklet, valamint a városok sokszínű kultúráját kínálja. Nagy plussz a kiváló ár-érték arány és különösen az attraktív ingatlan bérbeadásából származó hozamok, amelyek körülbelül 5% - 7% az ingatlan vélelárából. Nem tudják hogyan válasszák ki a megfelelő további bérbeadásra szánt ingatlant? Ebben a cikkben eláruljuk Önöknek.

Az első osztályú osztrák üdülőhelyek ingatlanárai lényegesen alacsonyabbak, mint pl. Svájcban vagy a Szavojai-Alpokban. Például Kitzbühel –ben a luxus ingatlanárak kb. 8 000 és 15 000 EUR/ nm között mozognak.

Franciaország

A francia ingatlanpiac is fokozatosan stabilizálódik, így számos lehetőséget kínál a vásárlók számára. Bizonyára a legszélesebb spektrumú árszinteket ajánlja – az exkluzív üdülőhelyeken, mint pl. Courchevel a lakóterületek négyzetméter ára 34 000 EUR. A kevésbé exkluzív üdülőhelyeken már 4 000 EUR/nm és alacsonyabb áron vásárolhat ingatlant.

Olaszország

Hasonlóképpen mint Franciaországban, Olaszországban is széles árkategóriában találunk ingatlanokat. A Dolomitok top központjaiban, mint pl. Val Gardena vagy Cortinad´Ampezzo, az árak 100% -kal magasabbak, mint a kevésbé ismert központokban, ahol érdekes áron kiváló minőségű ingatlanok vásárolhatók meg.

Svájc

Kiváló földrajzi elhelyezkedés, függetlenség az Európai Unió politikájától és az exkluzív desztináció státusza oka annak, hogy Svájc népszerűsége folyamatosan növekszik. Ezért is kell a svájci ingatlanok iránti érdelődőknek magasabb ingatlan árakkal számolni – átlagosan 80%. Például Verbier üdülőhelyén az ár 22 400 EUR négyzetméterenként.

Problémát jelenthet az építkezések új törvény általi megszorítása, amely szerint az üdülési célokra használatos ingatlanok száma nem haladhatja meg az összmennyiség 20 %-át. Ezért a nagyobb központokban elhelyezkedő ingatlanok áremelkedése elkerülhetetlen. Ennek ellenére a továbbeladásra felajánlott korosabb épületek választéka aránylag bő marad, és képes felhívni magára a figyelmet.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: