Tippek ski-ingatlanok vásárlására az Alpokban

Az utóbbi években rendkívül gyorsan növekszik az ski-ingatlanok népszerűsége. Ennek egyik oka az, hogy a legkeresettebb időpontokban nehéz szálláshelyet foglalni, és ha sikerül is, ennek ára nagyon magas.

A lesiklópálya melletti apartman így kiváló befektetés, a tulajdonos egyedül dönti el, mely hetekben fogja saját maga használni, a fennmaradó időben pedig az apartman bérbeadásból származó tartós jövedelem forrása lesz. Az Alpoki ingatlanok árai egyre emelkednek, az ingatlan vásárlása így előnyös befektetés ebből a szempontból is.

A legnépszerűbb helyek az osztrák és a francia Alpok, Svájc néhány kantonja, valamint Észak-Olaszország. Az érdeklődők többsége kisebb apartmanokat keres a lesiklópályák közelében. Ezek az ingatlanok általában az erre a célra épült épületekben vagy apartman-szállókban vannak és a kedvező árral arányban álló megfelelő komfortot biztosítanak. Ez az ár kisebb lakóparkokban 100 ezer euró körüli lehet. Ilyen áron már szép, teljes felújítás utáni apartman kapható.

Az ingatlan kiválasztásakor jól végig kell gondolni a helyet, figyelembe kell venni annak elérhetőségét a leggyakoribb kiindulási helytől számítva. További lényeges tényezők az ingatlan tengerszint feletti magassága (2000 méter felett a teljes szezonban biztosan lesz hó), a lakópark mérete vagy a lesiklópályák hossza.

A ski-in/ski-out azt jelenti, hogy síelni már az épületből kilépve lehet, nem kell skibust igénybe venni, vagy gyalog menni. Nagyon előnyös, ha az ingatlanban van fűtött sítároló is. Az apartmanházak egyre gyakoribb felszereltsége a pezsgőfürdő, a szauna és a fűtött medence.

Ha ingatlant befektetési céllal kíván vásárolni, jó utána nézni, hogy a hely turizmus szempontjából mennyire vonzó nyáron is. Az ingatlan, melyet az egész évben kihasználnak majd, bizonyára nagyobb jövedelmet hoz majd, mint ha csak télen használnák ki.

» Ski-ingatlanok kínálata az Alpokban.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: