Újabb sikeres szezon a tiroli ingatlanok tulajdonosai számára

Az idegenforgalmi ágazat az osztrák Tirolban pozitív számokkal jeleskedik a téli szezon befejeztekor. Az itt eltöltött éjszakák száma rekordot döntött, így ez magasabb hozamot jelent a szállodák és a bérbe adott ingatlanok tulajdonosai számára is.

A statisztikák szerint rögtön a tél első két hónapja rekordot döntött. A történelem során Tirol először érte el a tél első két hónapjában az 5 millió vendégéjszakát. Pontosan 5,1 millió vendégéjszaka volt. Ez 3,8% -kal volt több mint az elmúlt évben. Tirolt ebben az időszakban 1,3 millió turistával több látogatta meg. Ez 2,1% -kal több mint a múlt év novemberében és decemberében.

Szinte minden országból nőtt az ideutazó turisták száma, kivéve Olaszországot. Németországból több mint 666 000 turistával több látogatott ide (+2,5%). A németek esetében a vendégéjszakák száma több mint 4,4% -kal növekedett (2,7 millió). A vendégéjszakák száma a többi nemzetiségeknél is növekedett – Hollandia (+5,5%), az otthoni Ausztria (+1,6%), Nagy-Britannia (+4,7%), Svájc (+3,5%).

Jelentős növekedéshez a karácsonyi ünnepek is hozzájárultak, amelyek a szokásosnál hosszabbak voltak. Különösen a privát apartmanok, a kereskedelmi célú szabadidős apartmanok (az ún. Ferienwohnungen) tulajdonosai (+ 6%), valamint a 4 -5* szállodák profitáltak (+4,5%). Az alacsonyabb kategóriájú szállodák is plusszban voltak. Enyhe csökkenést jeleztek az ún. Privatzimmer bérbeadójai.

Szeretne hozzájárulni az osztrák turizmus sikeréhez? Nem kell azonnal szálloda tulajdonossá válnia, elég ha vásárol egy saját használat és további bérbeadás kombinációjára tervezett házat vagy apartmant. Ausztriában egy átdolgozott modell működik, amely valamennyi érintett fél számára hasznot hoz.

Hogyan működik?

Az üdülésre és a szabadidős lakhatásra szánt házat vagy az apartmant csak az év egy részében használja. Az év további részében egy szakosodott ügynökségen keresztül a túristáknak van bérbeadva, így az ingatlan tulajdonosát mentesítve minden gondjától. A tulajdonos csak a hozamot inkasszálja. A hozam elérheti akár a 7%-ot is. További nagy előny az ÁFA megtakarítása, amely 20% -ot képez az apartman vételárából. Ugyanis a saját használat és a további bérbeadás kombinációjára tervezett apartmanoknál az ÁFA nem fizetendő. Az ausztriai további bérbeadás és saját használat kombinációjára tervezett apartmanokat itt tenkinthetik meg.

A szálláshely szolgáltatók a szezon többi hónapjával is meg vannak elégedve

Tirolban a téli időszakban, azaz 2013 novemberétől 2014 márciusáig, több mint 4,8 millió szálláshelyet és 23,2 vendégéjszakát regisztráltak. Az átlagos tartózkodási idő is stabil szinten van (átlag 4,8 nap).

Míg a novemberi és a decemberi hónapok rekordot értek el, összességében a szezon vége volt az ötödik legsikeresebb az elmúlt harminc évben. A szezon többi hónapja eredményét a meleg tél mellett a Húsvét is befolyásolta, amely áprílisra esett. Így a megnövekedett számú látogatók, akik Húsvétkor érkeznek, nem jelennek meg a statisztikában.

Ami a vendégéjszakákat illeti, 1984 óta az idei év márciusa volt a hetedik legsikeresebb. Amennyben viszont csak azokat az éveket számítanánk be, amikor a Húsvét nem márciusra esett, az idei év ismét a legsikeresebb. Összehasonlítva a szezonokat, amikor a Húsvét áprílisra esett, az idei tél a második helyen végzett, szorosan a 2011/2012 –es év mögött.

Ami az érkezések számát illeti, 2014 márciusa a harmadik helyen végzett: 2013 –as és 2008 –as évek után, míg mindkét évben a Húsvét márciusra esett. Az idei téli szezon az érkezések számával a második helyen végzett – közvetlenül az előző évhez képest.

Nyári szezon a pozitív várakozások jegyében

A tiroli szálláshely üzemeltetők 25 %-a nagyon elégedett volt az idei téli szezonnal, 60 % -a elégedett, és mindössze az üzemeltetők 13% -a értékelte eredménytelennek az idei szezont. Hasonló trenben kellene folytatódnia a közelgő nyári szezonnak is.

Már most a szállásadók 60%-a elégedett a nyári szezon foglalásaival. A foglalások állapota hasonló mint az előző sikeres években. A szálláshely szolgáltatók így a bevételek növekedését várják.

Kitzbühel

Miért olyan közkedvelt tirol a turisták által?

Gyönyörű természet, magas színvonalú szolgáltatások, kellemes barátságos környezet, egész éves tevékenység kínálata. Ez csak a csábítás egy része, amelyektől tirol annyira vonzó a turisták számára. De fontos megemlíteni a kifinomult marketinget is, amely Európában a legjobbak közé tartozik.

Csak a 2012/2013 –as szezonban Tirol több mint 10 millió elszállásolt vendéggel büszkélkedhet, több mint a világ 50 országából, és kb. 45 millió véndégéjszakájával az alpesi vezető üdülőhelyek közé sorolható.

Az elért eredmények ellenére is tudják, hogy nem ülhetnek a babérjaikon. Így állandóan bővítik és javítanak a kínált szolgáltatásaikon. A 18 meglévő felvonóhoz további felvonókat építenek. A másik közkedvelt sport a hegyi kerékpározás – több mint 660 km kerékpárút áll rendelkezésre.

Ingatlanok Ausztriában

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: