Információk a helyszínekről

Toszkánia

Az olasz Toszkániában korlátozzák az új építkezéseket, ezzel a vidék megőrizte egyedülállóságát. Azok a helyi falusi jellegű kőházak, melyek a domboldalakon állnak kilátással a tengerre, nem olcsók (kb. 700.000 eurótól), de azért, hogy azon kevesek egyike lehessen, akinek ilyen háza van, a világon mindenütt fizetni kell. Toszkániában vannak híres nyári üdülők is, pl. Forte dei Marmi, Marina di Pietrasanta, homokos strandokkal. A legexkluzívebb nyaralóhelyeken az árak apartman esetében kb. 300.000 eurónál és ház esetében kb. 600.000 eurónál kezdődnek.

Szardínia

Szardínia a tengerparti ingatlanok iránt érdeklődők számára az egyik legkeresettebb hely. A vevők főleg a híres tengerparti központok iránt érdeklődnek a sziget északi részén, azonban vannak más presztízsjellegű helyek is, mint pl. Porto Cervo, ahol az ingatlanok árai eléggé magasak és az apartmanok árai kb. 300.000 eurónál kezdődnek. A kevésbé ismert, de mégis nagyon szép helyeken (mint pl. Costa Paradiso) az apartmanok árai kb. 180.000 eurónál a házak árai kb. 350.000 eurónál kezdődnek.

Liguria

A liguriai riviéra Olaszország nyugati részén található a francia határ közelében és olyan ismert nyaralóhelyei vannak, mint San Remo vagy Bordighera. Kavicsos és homokos strandjai vannak. Az eléggé dombos vidéken a házak többsége domdoldalon van, és nem rendelkezik közvetlen gyalogúttal a tengerhez, a házak árai itt kb. 450.000 eurónál kezdődnek, az apartmanoké kb. 200.000 eurónál.

Dolomitok

A Dolomitokban fekvő ingatlanok tulajdonosai nem csak az ingatlanok stratégiai elhelyezkedéséből nyerhetnek hasznot. A síelésen kívül, a tenger és az olasz tavak, mint pl. Garda-tó stb. is viszonylag könnyen megközelíthetők.

Régebbi típusú apartmanok már 120 000 eurótól kaphatók, a régebbi házak kb. 300 000 eurótól. Az új építésű ingatlanok ára kb. 4000 Eur/ nm, viszont nagyon sok múlik az ingatlan konkrét elhelyezkedésétől. A nagy presztízsű üdülőhelyeken, mint pl. Cortina d´Ampezzo vagy Val Gardena az ingatlanárak akár kétszer olyan magasak lehetnek mint a Dolomitok többi üdülőhelyén. A Dolomitok kedvelt üdülőhelyei: Kronplatz, Val di Fiemme, Val di Fassa, Merano és Val di Sole.

A Livigno és Bormio területe is megemlítést érdemel. Földrajzilag már nem a Dolomitokhoz, hanem az olasz Alpokhoz tartozik. Az Aqua Granda folyó nyitott völgyében fekszik, 1 800 m tengerszint feletti magasságban, valamint a svájci határ közelében. Livigno és Bormio az egyik legnépszerűbb téli üdülőhelyek közé sorolható. Továbbá Livigno a vámmentes övezet státuszát élvezi – az ÁFA és a jövedéki adó nem fizetendő. Elsősorban ruhák, üzemanyag, alkohol és parfüméria kapható kedvezményes árakon.

Az északi tavak vidéke

Kedvelt helyek a magyar befektetők között a Lago di Garda vagy a Lago di Como tavak vidéke. Itt a hegyi környezet, kilátás a tóra és a gazdag növényzet és földközi-tengeri éghajlat keveredik. Az apartmanok árai kb. 150.000 eurónál kezdődnek, a házaké kb. 350.000 eurónál. A vidéken azonban vannak luxus ingatlanok is, legyenek azok apartman típusúak, vagy exkluzív önálló villák. Az ismertebb központok közé tartozik Riva del Garda és Salo a Lago di Garda tó mellett vagy Como és Lecco a Lago di Como tó mellett.

Adriai tengerpart

Az 1+1 apartmanok árai az Adriai tengernél, pl. Lignana vidékén, kb. 150.000 – 200.000 eurónál kezdődnek.

Dél-Olaszország

A dél-olaszországi vidékeket, pl. Kalábriát, még nem öntötte el a befektetők tömeges áradata, így itt az ingatlanok árai elfogadhatók és apartmanok a tengernél már kb. 80.000 eurótól kaphatók. Az érem másik oldal, hogy a szolgáltatások kevésbé fejlettek.

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: