Ingatlan vásárlása Olaszországban

Ingatlan vásárlása OlaszországbanMiután kiválasztotta az Önnek megfelelő ingatlant, melyet meg szeretne vásárolni, köthet adásvételi szerződést közvetlenül vagy előszerződést. Ha előszerződést köt (ún. compromesso) az ingatlan vételárának 10-30 %-át kell előlegként befizetni. Ha visszalép a szerződéstől, az előleg az eladót illeti. Ha a szerződéstől a másik fél lép vissza, az eladó az előleg dupláját köteles megtéríteni.

A Rellox társaság ügyfelei számára olasz adószámot és postacímet biztosít. Az olasz közjegyző, a Rellox társasággal együttműködve elkészíti az okiratok többségét, és felel az ingatlan hibátlan átruházásáért, ideértve az ingatlan tulajdonosainak, jelzálogoknak, stb. ellenőrzését. Minden szerződés olasz nyelvű. A Rellox társaság biztosítja fordításokat, és szükség esetén hites tolmácsot is az adásvételi szerződés aláírásakor Olaszországban.

A vevő fizeti a vásárlással, ill. az ingatlan tulajdonjogának átruházásával kapcsolatos adókat, mely az ingatlan helyi telekkönyvi hivatalban bejegyzett értékének kb. 9 %-a. Ez a telekkönyvi érték alacsonyabb, mint a valós vételár. Új ingatlan vásárlásakor a vevő ingatlan-átruházásai adó helyett ÁFA-t fizet (standard mértéke 10 %, vagy 22 % a luxus ingatlanok esetében). A közjegyzői díj általában a vételár kb. 1,5 - 2 %-a. Az ingatlan tulajdonjoga az új tulajdonosra az adásvételi szerződés aláírásával száll át. Előtte már ki kellene fizetni a vételárat és a kapcsolódó adókat és illetékeket. Ingatlanközvetítői díj: a vételár 150 000 euróig 5 % + ÁFA (de legalább 5 000 euró, a szerződéses dokumentumok fordítását a vevő fizeti), 150 001 – 350 000 euró között az ingatlanközvetítői díj 4 % + ÁFA, 350 000 euró felett pedig 3 % + ÁFA.

Olaszországban a tulajdonos éves ingatlanadót (ICI) fizet. Ez egy táblázat szerinti ár, mely azonban nem magas, az ingatlan típusától függően néhány száz euró évente. A közszolgáltatások (víz, villamos energia, gáz, hulladék elszállítása) díjai nem magasak – ismét csak néhány száz euró évente.

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: