Ingatlan vásárlása USA-ban

Ingatlan vásárlása USA-banTermészetes és jogi személyek, ha EU polgárok, az USA-ban ingatlan korlátozás nélkül vásárolhatnak. Az adásvétel folyamata, annak elemei és illetékei, melyeket a vevő fizet, az egyes országokban eltérőek.

Tekintettel arra, hogy az ügyfelek érdeklődése a floridai ingatlanok iránt a legnagyobb, a floridai helyzetet mutatjuk be.

Az előszerződés aláírásának feltétele a vételár 10 %-ának befizetése. A fizetések biztonságos átutalására escrow számlát használnak, mely általában a tranzakció harmadik személyének, a "title company"-nak vagy a jogi képviselőnek tulajdonában áll. A vételár fennmaradó részét az ún. closing-kor kell befizetni, amely során az átruházást a megfelelő okiratok aláírásával, és a kapcsolódó illetékek befizetésével befejezik.

AZ USA-ban az a szokás, hogy a tranzakció mindkét fele (vevő és eladó) saját tanácsadót – ingatlanközvetítői ügynököt vagy jogi képviselőt – használ, aki ügyfelének érdekeit védi. Condominium/resort keretében történő ingatlanvásárláskor a tulajdonjog átruházásnak feltétele lehet a vezetőség hozzájárulása. Ingatlanközvetítői díj: 3 % (+ÁFA).

» Ingatlankínálat az USA-ban

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: