Ingatlanok Németországban

Ingatlanok NémetországbanNémetország az európai gazdaság fő hajtóereje, és az öreg kontinensen a stabilitás biztos szigete. A német ingatlanok így a külföldi befektetők között logikusan egyre nagyobb érdeklődésre tarthatnak számot. Eltérően, pl. Spanyolországtól, a vevők elsősorban az üdülőingatlanokat keresik, Németországban főleg a tartós bérbeadásra szánt ingatlan a népszerűek.

Azok számára, akiknek már van üdülőingatlanjuk, az ingatlanbefektetéseik diverzifikációjának érdekében Németországban ezt ideálisan kiegészíthetik, és egyúttal érdekes alternatívát jelentenek azok számára, akik az ingatlant nem saját használatra, ún. második lakásként kívánják megvenni.

A befektetők érdeklődése elsősorban a nagy német városokra irányul, mint amilyenek Berlin, Frankfurt, München, Hamburg vagy Stuttgart. Berlin, mely Németország egyesülése után a szövetségi kormány székhelye lett, egy kozmopolita város és a nemzetközi üzleti élet központja, ezzel a korábbi szövetségi tartományok városainak szintjére emelkedett.

Frankfurtban székel az Európai Központi Bank, valamint sok más nemzetközi bank és intézmény képviselete is. A német városokban sok világcégnek van székhelye. Stuttgartban a Porsche és Mercedes autógyáraknak. Münchenben, Bajorország fővárosában van a BMW autógyár és sok nemzetközi cég székhelye. Ebből logikusan következik, hogy ide áramlanak a magas képzettségű és fizetőképes ügyfelek, akik a keresletet jelentik a tartós bérbe adott lakások iránt és másodlagosan elősegítik az ingatlan értékének növekedését.

Ráadásul Németországban a tartós bérletek nagyon elterjedtek. Saját ingatlanban csupán a németek alig 50 %-a lakik, ez az Európai Unióban a legalacsonyabb érték. A lakóingatlanok bérbeadásának éves hozama Németországban eléri a 7 %-ot is. Az üzleti (pl. kereskedelmi) célú ingatlanok esetében a bérbeadás éves hozama elérheti a 10 %-ot is, ami a befektetők számára nagyon vonzó szám.

Az ingatlanvásárlás Németországban a külföldi befektetők számára nem bonyolult. A vevőnek csupán érvényes útlevéllel és megfelelő pénzeszközökkel kell rendelkeznie. Az adásvételt közjegyző felügyeli. Ő garantálja, hogy az ingatlan eladása a német jogrenddel összhangban fog zajlani, és hogy a szerződés ár átutalása és az ingatlanátruházási adó befizetése után az ingatlan tulajdonjoga az új tulajdonosra száll.

Eladó ingatlanok Németországban

  • Lakások Berlinben saját használatra és bérbe adásra is
  • Lakások Németországban bérbe adásra
  • Kereskedelmi ingatlanok
  • Eladó lakóparkok

» Belépés a németországi ingatlanok adatbázisába.

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: