Külföldi ingatlanok

Külföldi ingatlanokA lakóingatlanok vásárlására külföldön az ingatlan helye szerinti országban hatályos törvények és adórendszer az irányadók. Az országok többsége azonban a külföldi, lakóingatlanokba befektetők előtt nyitott, sőt a külföldi befektetéseket támogatja is. Még a közelmúltban ingatlanvásárláshoz egyes országokban helyi társaságot kellett létesíteni, és ez a társaság vásárolta az ingatlant, pl. Ausztriában vagy Olaszországban. Az EU-ba való belépéssel ezek az akadályok a befektetés szempontjából érdekes országok többségében elhárultak, és ma már lehetséges, hogy külföldön természetes vagy jogi személy cégalapítás nélkül vásároljon ingatlant.

Egyes országokban azonban érvényes, hogy bizonyos típusú vagy konkrét ingatlanoknál és projekteknél a használat feltételeit a helyi szervek szabják meg. Ilyen ingatlan azonban a teljes piachoz viszonyítva kevés van. Mindenesetre javasoljuk, hogy befektetési szándékát, a hely kiválasztását vitassa meg egy személyes találkozón.

Az ingatlanvásárláshoz kapcsolódnak mellékkiadások is. A vevő az országok többségében ingatlan-átruházási adót vagy (új ingatlanok esetében) ÁFA-t fizet. Fizeti továbbá a közjegyzői díjakat és az ingatlan bejegyzésének díját a telekkönyvbe, esetleg más helyi illetéket. A Rellox társaság ügyfelei számára a tulajdonjog átruházásának teljes folyamát intézi, ideértve az ezzel kapcsolatos illetékek és adók fizetését.

Adatbázisunk megközelítőleg 30 ország ingatlanjait tartalmazza:

Alapvető információkat a lakóingatlanok vásárlásáról itt talál.

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: