Tirol mindenki számára elegendő nyári tevékenységet kínál

Már rég nem igaz, hogy Ausztria csak téli üdülőközpont. Ezt a Rellox társaság ügyfelei is megerősítik, akik ingatlanokat vásároltak az osztrák Alpokban, és a nyári szezonban is kiadják őket.

Ezt a „kemény adatok” is megerősítik. Az elmúlt nyári szezon statisztikái, a turisták és a vendégéjszakák növekedését mutatták. A befektetők növekvő érdeklődése az alpesi ingatlanpiac iránt, az idegenforgalom területén tervezett áfakulcs csökkentésének is köszönhető.

Az osztrákok jelentős összegeket és eszközöket fektetnek be, hogy nagyszerű hátteret biztosítsanak a sportolók, a gyermekes családok, illetve mindazok számára, akik csak megpihenni szeretnének a lenyűgöző alpesi tájban.

Mi vár Önökre a nyár folyamán? Néhány tippet kiválasztottunk számukra, amelyeket ne hagyjanak ki, ha Tirolban járnak.

Tirol 24 000 km jelölt túraútvonallal, 5 600 km kerékpárútvonallal, 230 km singletrack úttal, számos természetes tóval és lélegzetelállító hegyekkel büszkélkedhet. Akik inkább kulturális helyszíneket keresnek, azok számára Innsbruck, az Alpok fővárosa a legalkalmasabb.

Wildschönau - családi nyaralás

Wildschönau területe 300 km turistaútvonallal, több tíz kunyhóval, szabadtéri úszómedencékkel, kerékpárutakkal rendelkezik, és ideális hely az aktív nyaralásra. Amennyiben kihasználják a Wildschönau Family kártyát, ez esetben összesen három felvonót, szabadtéri medencét, teniszpályákat használhatnak ki. Látogassanak el a Niederau-ban fekvő Kundl Gorge szorosra, ahonnan számtalan túrán vehetnek részt az egész családdal. Próbálja ki az őrült golfpályát a Sonnschein szállodánál, lovaglást a Wastlhof szállodánál, vagy nézze meg az elegáns szarvasokat a Foisching parkban.

További információkat ITT talál.

Tiroler Zugspitz Arena – a hegyikerékpározás kedvelői számára

A szenvedélyes hegyi kerékpárosokra több kilométer különböző nehézségű kerékpárút áll rendelkezésre. Összesen 4 330 km.

A freerider-ek körében Lermoos faluja közkedvelt, amelynek gazdag háttere van. Próbálják ki a Forest Two útvonalat, amely 3,3 km hosszú és számos akadállyal rendelkezik (392 méteres magasság).

Továbbá biztosan látogatást érdemel a 3 napos Zugspitz Loop Tour, ahol 200 kilométer turistaútvonal áll rendelkezésre. Hatnapos jegy a felvonóra 60 EUR (felnőtt) és 20 EUR (gyerek 6 – 15 év).

További információkat ITT talál.

A turisták felfedezhetik a híres Eagle Walk-ot

Az Eagle Walk egy 413 kilométeres túraútvonal, amely az egész tiroli tartományon vezet keresztül – keletről, nyugatra.

Az útvonal 33 szakaszra van osztva. A legszebb kilátás a 22 és 24-ik szakasz között van, a Memminger Hut-tól a St. Christoph am Arlberg falujáig. Ezek a szakaszok 37 km hosszúk, és 3 – 4 nap túrát vesznek igénybe. Igényes utak, de lehetőség van megszállni a helyi kunyhókban.   

Az Ulmer Hut is látogatást érdemel, amely ideális hely a délutáni pihenésre. Aztán folytassa az utat egészen St. Christoph am Arlberg falujába. A hegyi kunyhók árai kérésre, a legtöbbjük vacsorát és reggelit is kínál.

További információkat ITT talál.

Innsbruck

Innsbruck, az Alpok fővárosa. Alpesi, városi és birodalmi elemek csodálatos kombinációját kínálja. Ez a fiatal és élettel teli város 130 000 lakosnak és 30 000 diáknak ad otthont. A város történelmi központjában számos műemlék, múzeum, templom, üzlet, kávézó és bár található, közöttük a Goldenes Dachl (Arany tető) is.

A Nordkettenbahn felvonót Zaha Hadid építész tervezte, amely Innsbruck belvárosából mindössze 20 perc alatt felviszi Önöket a város feletti kilátóra (300 méter). Innen csodálatos kilátás nyílik az Alpok fővárosára.

A neves tervezők elegáns butikjai mellett látogasson el a Swarovski Kristallwelten-be, a Bergisel ugróhídra és a Hofburg császári palotába. Illetve ne hagyják ki a híres Sacher kávézót sem.

További információkat ITT talál.

Sacherův dort

Hintertux gleccser

Az Innsbrucki repülőtérről kevesebb, mint 90 perc alatt közelíthető meg az egyetlen egész éves osztrák síterep, ahol a sí-rajongók kiváló hóviszonyokat élvezhetnek 3 250 m tengerszint feletti magasságban. Nyáron összesen 18 kilométer sípálya áll rendelkezésükre és körülbelül 10 felvonó üzemel. A kiváló síelés után látogassa meg Hintertux központját, és kóstolja meg a Weissbier-t.

További információkat ITT talál.

Hintertux

Foto: Billion Photos, Nullplus, mRGB, Westend61, Yulia_B / Shuttestock

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: