Otthon a tengernél: Európát, vagy a Karib-térséget válassza?

Már több ezer magyar vásárolt külföldön második otthont, és a számuk folyamatosan növekszik. Még mindig Európa iránt van a legnagyobb érdeklődés, azoban Florida és a Karib-térség sem maradnak le.

A tengerparti ház, vagy villa megvásárlásának a legfőbb oka természetesen az ingatlan saját használata. A külföldi ingatlanokra azonban egyre gyakrabban, mint biztonságos befektetésre is tekintenek.

Napsütés, egészséges tengeri levegő, gyönyörű strandok, romantikus öblök, pihenés, kilátás a tengerre, gasztronómiai élmények, nyugodt életmód. A tengerparti élet lendületet adhat Önnek, hogyan élvezheti még jobban az életet.

Nézzük meg, hogyan nézhet ki az Ön tengerparti otthona. Alapvető döntés, hogy az európai desztinációk egyikét választja, vagy esetleg a Karib-térségben fekvő ingatlanokat, esetleg Floridát. A hazai befektetők között a Dubaji ingatlanok iránt is nő az érdeklődés.

Európában a legnagyobb érdeklődés Horvátország, Spanyolország, Olaszország és Franciaország iránt van.

Spanyolország

Spanyol ingatlanok

Tengerre néző terasz. A legtöbb tengerparti ingatlan tulajdonosa a lakhatását nem tudná nélküle elképzelni. Reggeli a friss tengeri levegőn, délutáni vagy esti szieszta egy pohár borral a kezében. Meglátja, hogy a teraszon rengeteg időt tölt majd el. 

Spanyol ingatlanok

Ház vagy apartman? Spanyolországban számos ingatlan ajánlat közül választhat, beleértve az olcsóbb apartmanokat és luxus ingatlanokat –a legigényesebbek számára.

Mallorca ingatlanok

Spanyolország szárazföldjén kívül, nagy érdeklődés van a Kanári-szigetek vagy a Baleár-szigetek iránt. Mindenekelőtt azonban a Mallorkán fekvő ingatlanok iránt van a legnagyobb érdeklődés. Tekintettel arra, hogy Mallorka a legexluzívabb desztinációk egyike, így az ingaltanárak is magasabb szinten vannak. 

Kanári-szigetek ingatlanok

Spanyolországot a golf szerelemesei is kedvelik. A golf ingatlanok száma szinte végtelen. Costa del Sol régiója a golfpályák sűrűségének köszönhetően, a Costa del Golf becenevet kapta. 

Spanyol ingatlanok

A modern építészetnek, vagy inkább a tipikus mediterrán stílusban épült ingatlanoknak ad előnyt? Továbbá sorházak és önálló családi házak közül választhat. Spanyolország az egyik legnépszerűbb ország a nyugdíjasok számára

Horvátország

Horvátországi ingatlanok

A magyarok imádják Horvátországot.  Az Adrián lakóházakban, vagy resortokban vásárolhatnak apartmant, ahol általában medencék, spa&wellness, sportlétesítmények, éttermek, üzletek és szállodai jellegű szolgáltatások vannak. A saját használat mellett az ingatlan gond nélkül kiadható, ezzel a tulajdonos érdekes kiadásból származó hozamra tehet szert.

Horvátországi ingatlanok

Tengerre néző, zavartalan kilátással rendlkező ház az Adrián. Horvátország kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, valamint Franciaországhoz vagy Olaszországhoz képest az ingatlanok ára is olcsóbb. 

Horvátországi ingatlanok

Ez a tengerparti villa a modern építészet legjobb példája. Minden a legmagasabb paraméterek szerint épült. A tengerparti ingatlanok ára természetesen magasabb szinten van, azonban cserébe közvetlen hozzáférést biztosít a strandra. Néha az ingatlanok privát strandokkal, vagy saját kikötővel is rendelkeznek. A partmenti ingatlanok nagyon népszerűek, és korlátozott számban épülnek, tehát egy ilyen ingatlan kiváló befektetésnek is minősülhet.

Horvátországi ingatlanok

Horvátország ingatlanok széles körű választékával rendelkezik. Van aki a hagyományos kőházak mellett dönt, valaki pedig a modern épületek mellett.

Franciaország

Franciaországi ingatlanok

Côte d'Azur (Azúr-part) európa top desztinációja. A régió egyedi hangulata mindenkit magához vonz. A helyi építészet is összetéveszthetetlen.

Franciaországi ingatlanok

Cannes, Nizza, Villefranche Sur Mer, Saint Jean Cap Ferrat, Saint-Tropez, Antibes, Fréjus, Saint-Raphaël vagy Cavalaire-sur-Mer. Ez csak néhány felsorolt üdülőhely a francia Riviérán, ahol a gazdagok és hírességek keresik második otthonukat, a világ minden tájáról.

Franciaországi ingatlanok

Az Azúr-parton az ingatlanok átlagára 82 %-kal magasabb mint Franciaország többi részén. Ezért a pénzért azonban a vevő luxust és presztízst kap. Az egyes területek szerint az árak eltérőek lehetnek. A kisebb és kevésbé ismert üdülőhelyeken lényegesen kedvezőbbek az árak, összehasonlítva a legexkluzívabb üdülőhelyekkel. 

Franciaországi ingatlanok

A francia Riviérán házat vagy apartmant is vásárolhat. 

Olaszország

Olaszországi ingatlanok

Olaszországot a tipikus cipő alakjának köszönhetően szinte minden oldalról a tenger mossa. A hosszú kilométernyi tengerpartok különböző ajánlatokat kínálnak. Kiváló lakhatási lehetőségek az Adriai tenger partján, továbbá Ligúriában, Toszkánában vagy dél Olaszországban. Szardíniáról sem szabad megfeledkezni. 

Olaszországi ingatlanok

Kiváló borok, híres konyha, futball, divat, művészet, kulturális örökség, gazdag történelem, sport autók, temperamentum, napsütés, gyönyörű táj, tengerpart… ez Olaszország. Ha Ön azok között van, akit lenyűgözött az Appennini-félsziget, pont itt találhat rá álmai otthonára.

Olaszországi ingatlanok

Hasonlóan mint a francia Azúr-part, Olaszország is rendelkezik egy előkelő területtel. Toszkána európa egyik legromantikusabb és legyszebb vidéke. Gyönyörű, enyhén hullámzó táj, tele szőlőültetvényekkel és virágos rétekkel, melyek között a tipikus toszkán épületek állnak. 

Egyéb európai országok

Görögország ingatlanok

A legkívánatosabb országok mellett, más érdekes európai üdülőhelyekről sem szabad megfeledkezni. A gazdasági helyezettel kapcsolatban, a médiában nagy figyelmet kaptak például a Görögörszági ingatlanok. További országok Portugália és Bulgária.

Florida

Florida ingatlanok

Floridán számos hazai sportoló, művész és üzletember vásárolt magának ingatlant. Némelyikük csak nyaralni jár floridára, egyesek pedig már oda is költöztek. A floridai ingatlanok befektetői szempontból is érdekesek. 

Florida ingatlanok

Floridán nagy népszerűségnek örvendnek az apartmanokba és a luxus tetőtéri apartmanokba való befektetések. Ezek általában lakóházakban helyezkednek el, ahol az összes szükséges szolgáltatás rendelkezésre áll, mint például medence, fitness központ, recepció stb. 

Florida ingatlanok

Ez Florida. Kocsibeálló a ház előtt, csónak kikötő a ház mögött. A partmenti ingatlanok mellett, érdekes és olcsóbb alternatívát képeznek a szárazföldi ingatlanok, ahonnan a strandok pár perc autóútra vannak. A megfelelő helyszín kiválasztásához a Miamiban fekvő ingatlanokra is érdemes odafigyelni. 

Karib-térség

Ingatlanok a Karib-térségben

Karib-térség – az igazi trópusi paradicsom. A legnagyobb érdeklődés természetesn a Dominikai-Köztársaság iránt van. A Karib-térségben fekvő ingatlanok korlátozások nélkül vásárolhatók meg. Az árak elfogadható szinten vannak. 

Dubaj

Dubaj ingatlanok

Az utóbbi években egyre nagyobb érdkelődés van a Közel- és Közép-Keleten fekvő ingatlanok iránt. Kéz a kézben, a turistákkal együtt a befektetők is felfedezték Dubaj ingatlanjait, ahol 2020 –ban a nemzetközi Expo kerül megrendezésre. Ez érdekes bérbeadásból származó jövedelmeket ígér. Az ország kielégíti a golfozás kedvelőit is. Dubajban mindig van mit csinálni, ha éppen nem szeretne a strandon lenni. 

Mauricius

Mauritius ingatlanok

Mauritius az Indiai-óceán egyik legszebb szigete. Kiváló, bár kevésbé gyakori variáns a második otthonuk megvételére. Mivel népszerű turisztikai célpont, így nincs gond a közlekedési kapcsolatokkal sem - gyakori légijáratok Európából. 

Zöld-foki szigetek

Zöld-foki-szigetek ingatlanok

További kevésbé hagyományos ingatlan vásárlási lehetőségek a Zöld-foki szigeteken vannak. Zöld-foki Köztársaság egy gyönyörű szigetcsoport az Atlanti-óceán trópusi területén. Gyönyörű strandok, azúrkék tenger, a víz hőmérséklete kellemes 22 °C.

A képeken található ingaltanok a Rellox társaság ajánlataiból származnak, azonban lehetséges, hogy az adott ingatlan már nem aktuális. Az aktuális ajánlatokkal kapcsolatban, kérjük látogassa meg a külföldi ingatlan kínálatunkat, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: