Svájc elutasította a szigorúbb szabályokat a külföldi ingatlantulajdonosok számára

A svájci kormány idén júniusban döntött, hogy nem támogatja a javasolt változtatásokat, amelyek szigorúbb ellenőrzéseket jelentenének azon külföldiek számára, akiknek svájci ingatlan van a tulajdonában.

Svájcban a külföldi vásárlók ingatlanszerzését az ún. „Lex Koller” szabályozza. 2017 év elején a svájci kormány változtatásokat javasolt, amelyek a jelenlegi feltételeket (például az egyes kantonokban szükséges engedélyek iránti kérelmek kötelezővé tételét) még szigorúbbá tennék, és az ügyleteket megnehezítették volna. A kereskedelmi ingatlanok megvételére, illetve az ingatlanalapokra is szigorúbb korlátozások voltak tervben, hogy eltávolítsák a hiányosságokat a jelenlegi jogalkotási keretekben.

Ezek a szabályok azért célozták a külföldieket, mert állítólag ők azok, akik az ingatlanárakat nyomják le és a bérleti díjakat pedig tolják fel. Azonban a változások ellenfelei azt mondják, hogy az árak a népességnövekedés és a nagyobb méretű ingatlanok iránti kereslet miatt nőnek. Ráadásul a tervezett korlátozások károsíthatják az ország gazdasági növekedését is.

Miután ezt megvitatták, a kormány úgy döntött, hogy jelenleg nincs szükség egyéb változtatásokra. Azonban a svájci vállalkozásokba való külföldi befektetésekre vonatkozó korlátozásokat (bizonyos körülmények között) még fontolgatják.

Foto: Natali Glado/Shutterstock

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Az AIPP tagja vagyunk

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:
Nyelv: